Nieuws
Now Reading
[Awards] En weer sneuvelt een uil (er is nog tijd om je in te schrijven voor de Dutch Game Awards 2012)
0

[Awards] En weer sneuvelt een uil (er is nog tijd om je in te schrijven voor de Dutch Game Awards 2012)

by Eric Bartelson28 augustus, 2012

Via Facebook komt het bericht dat de uil die het studententeam Komodo Games ooit won voor hun revalidatieproject Vogels is gesneuveld. Meer winnaars van de Dutch Game Awards hebben hun plexiglazen uil in de loop van de jaren onthoofd en geknakt. Neemt niet weg dat de uilen nog steeds een gewilde prijs zijn voor developers in Nederland. Er is nog tijd om je in te schrijven voor de Dutch Game Awards 2012. Dit jaar komen meer games dan ooit in aanmerking, we hebben de termijn immers opgerekt: alle games die uitkomen voor 1 september dit jaar dingen mee naar de uilen.

De gesneuvelde uil was ooit uitgereikt voor deze game in de categorie Special Award.

Het team bestond uit:  Adriaan de Jongh, Eri Shiroyama, Sandra da Cruz Martins, Tim Remmers, Ronald Houtermans, Jens van de Water en Francis Laclé. De dader van de uilenmoord is Tim Remmers al ontkent hij heftig: “Mensen hebben wel een harde bonk gehoord maar niemand weet wat er precies gebeurd is.” De uil was al eerder mishandeld: “Vlak na de uitreiking was z’n poot al afgebroken en was het arme beest op de grond gelazerd. De schade was toen nog beperkt en na een ingrijpende maar effectieve operatie stond de uil weer trots en stevig op z’n troon. Hij heeft hier een mooi plekje gekregen tot gistermiddag toen ik ‘m plots in stukjes op de grond zag liggen.”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.