Nieuws
Now Reading
[Video] Launch trailer van remake 20 jaar oude Dwarf Quest
0

[Video] Launch trailer van remake 20 jaar oude Dwarf Quest

by Matthijs Dierckx20 augustus, 2012

In zijn jeugd programmeerde Dylan Nagel (Wild Card, Gamious, ex-Paladin Studios) een spelletje voor zijn MSX: Dwarf Quest. Komende vrijdag is het exact twintig jaar geleden dat dat spelletje klaar was – een mooi moment om de remake te lanceren. Een remake? Jawel, Nagel heeft zijn oude werkje erbij gepakt en er een ouderwetse nieuwe dungeon crawler van gemaakt — maar dan wel in 3D, met muziek en speelbaar op een kleine verzameling iOS-devices.

Hieronder de launch trailer en daaronder een playthrough van het oorspronkelijke, nu twintig jaar oude spel.

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.