Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederlandse art bij Linkin Park game
0

[Nieuws] Nederlandse art bij Linkin Park game

by Eric Bartelson24 juli, 2012

Het Nederlandse Artking Studio verzorgt de art bij Recharge, een Facebook game van de Amerikaanse band Linkin Park. Behalve de trailer (na de klik) is het  ‘artsourcing’ bedrijf verantwoordelijk voor het ontwerp van de hoofdpersoon en de vijanden, verder ontwerpschetsen en full color platen van alle levels. De game gaat binnenkort live.

Niel Vredeveldt is samen met Romano Molenaar (die nu de nieuwe Batman comic tekent) oprichter van Artking Studio. Het bedrijf werkt met verschillende studio’s in het binnen- en buitenland waaronder Ubisoft, maar is ook buiten de gamesindsutrie actief. Vredeveldt: “We zitten in het opstarttraject van een horrorfilm en werken ook aan een tekenfilm voor 6 tot 10 jarigen. Die variatie in het werk houdt het voor ons interessant.”

Naast outsourcen werkt Artking ook aan eigen projecten. Zo werken ze samen met Firi Games (je weet wel, van die fijne iOS shooter Phoenix HD) aan een mobile fantasy strategy game. Bang dat zijn partner minder tijd heeft voor Artking nu hij Batman tekent, is Vredeveldt niet: “Comics is voor Romano altijd een avondbezigheid geweest en dat zal het straks ook voor een groot deel weer gaan worden. Als de eerste druk van DC comics tenminste weer is afgenomen.”

Check het portfolio van Artking hier en check hieronder de trailer van Recharge.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.