Nieuws
Now Reading
[Event] Straks in ’t Hoogt, Utrecht — Indie Game: The Movie (UITVERKOCHT)
0

[Event] Straks in ’t Hoogt, Utrecht — Indie Game: The Movie (UITVERKOCHT)

by Kitty Calis24 juli, 2012

Vanavond • 19:00 uur • ’t Hoogt • Utrecht

De 21e eeuw bracht een nieuw type van onafhankelijke, maar worstelende kunstenaars met zich mee: die van de ‘indie’-spelontwerpers. Weigerend om te ploeteren voor de grote ontwikkelaars, bedenken, ontwerpen en programmeren zij hun eigenzinnige spellen in de hoop hun eigen successen te kunnen boeken. Edmund McMillen, Tommy Refenes, Phil Fish en Jonathan Blow die alles op alles zetten om hun ideeën om te zetten naar een spel.


In de documentaire van Indie Game: The Movie, volg je de reis van van verschillende indiegames als Super Meat Boy, Fez en Braid van idee tot product. Onlangs werd bekend dat Amerikaanse televisieproducent HBO een optie heeft genomen om het maken van een serie van de documentaire. Ook heeft de documentaire op het jaarlijkse Sundance Film Festival de prijs voor beste editing ontvangen.

Zuraida (zo-ii), Liselore (lizzywanders), Peter (DGA Dev Sig) en Kitty Calis (Control), hebben samen met de Dutch Game Garden de handen ineengeslagen om Indie Game: The Movie te vertonen in ’t Hoogt.

About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs