Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Proun van Joost van Dongen finalist bij Dutch Design Awards
0

[Nieuws] Proun van Joost van Dongen finalist bij Dutch Design Awards

by Eric Bartelson13 juli, 2012

De artistieke racegame Proun, geïnspireerd door het abstracte werk van Lissitzky en Kandinsky, is een van de 27 finalisten voor de Dutch Design Awards. Joost van Dongen deed met lange tussenpozen zes jaar over de game die na de release redelijk wat aandacht opeiste, maar nooit echt een groot commercieel succes werd.

Succes was er wel op ander gebied. Proun won een Dutch Game Award voor Best Original Design en stond in het Stedelijk museum tussen de meesters die als inspiratie hadden gediend. Nu heeft de game dus kans op een Dutch Design Award. Op 21 oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Proun in al zijn schoonheid.

 

Proun in het Stedelijk.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.