Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Maak van je iPhone een gitaar met Air Guitar Move van Yobble
0

[Uit Nu!] Maak van je iPhone een gitaar met Air Guitar Move van Yobble

by Eric Bartelson26 juni, 2012

Ronald Mannak is een Nederlandse designer die na het omvallen van zijn bedrijf 1uptoys naar Amerika vertrok om daar zijn geluk te beproeven. In Nederland had hij succes met speelgoedinstrumenten als V-beat Airdrum en Airguitar en nog steeds gelooft hij heilig in het net-alsof-muziekgenre. Samen met zijn Amerikaanse zakenpartner Colin Karpfinger startte hij Yobble en bedacht Air Guitar Move voor iPhone.

De game komt met een speciaal plectrum dat je in de iPhone klikt. De motion sensors in het plectrum registreren wanneer je de denkbeeldige snaren bespeelt. Met je vingers op het scherm kun je vervolgens akkoorden spelen. Voor de productie van de hardware haalde hij ruim 30.000 dollar op via Kickstarter en de Air Guitar Move is nu dus hier te koop.

Niet helemaal zeker wat een ‘bewegingsgevoelige plectrum’ is? Check het filmpje waarmee Mannak succes had op Kickstarter.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.