Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Interactief voorlezen met Epic Tales: Hansel & Gretel
0

[Uit Nu!] Interactief voorlezen met Epic Tales: Hansel & Gretel

by Eric Bartelson25 juni, 2012

Het is niet echt een game te noemen –en dat doet Epic Tales dan ook niet– maar er is tijdens het voorlezen van Hansel & Gretel zoveel te doen en ontdekken voor kinderen, dat wij deze sympathieke app van Nederlandse makelij graag meenemen. Tien maanden had het team nodig om de techniek te bouwen die meerdere sprookjesboeken mogelijk maakt en om de handgetekende animaties te produceren. Elk volgend boek heeft een productietijd van ongeveer 4 maanden.

Hansel & Gretel is dus het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm dat professioneel wordt voorgelezen door een Engelse stem of dat je zelf (in het Engels) kunt voorlezen door middel van de scrollende tekst onder aan de pagina. Het beeldverhaal bestaat uit 23 schermen waarop volledig geanimeerde personages (en props) te zien zijn die reageren op aanraking. De doelgroep bestaat uit kinderen rond 8 jaar. Koop ‘m hier.

Na de zomer komt Epic Tales met gelokaliseerde versies en gaat het volgende sprookje in productie.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.