Nieuws
Now Reading
[Nieuws] 4 nominaties voor Vlambeer, 1 voor Ronimo bij de European Game Awards
0

[Nieuws] 4 nominaties voor Vlambeer, 1 voor Ronimo bij de European Game Awards

by Matthijs Dierckx22 juni, 2012

Op maandag afstuderen en al diezelfde week een nominatie ontvangen als Best European Game Studio. Het zal weinigen overkomen, maar voor Vlambeer was het deze week raak.

De European Game Awards worden uitgereikt in Keulen, aan de vooravond van de GDC Europe, hoewel ze daar geen officiële band mee hebben. Het publiek kan online stemmen op de door een jury gekozen genomineerden. En die jury is kennelijk fan van Vlambeer. Naast Best Studio, sleepte het duo nog drie nominaties in de wacht: Best MobileBest Indie en Best European Community — allemaal voor de iOS-versie van Super Crate Box.

Vlambeer is daarmee meteen een van de meest genomineerde studio’s, samen met DICE (Battlefield 3), Mojang (Minecraft) en CD Projekt Red (The Witcher 2). Kantoorgenoten Ronimo Games, net als Vlambeer HKU-alumni, zijn ook genomineerd en wel in de categorie Best Mobile voor de iOS-versie Swords & Soldiers — indirect dus ook een pluim voor Two Tribes.

Wie wil stemmen meldt zich hier aan — maar let op, het systeem is óf traag óf werkt nog niet, want  de confirmation e-mail laat erg lang op zich wachten.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.