Nieuws
Now Reading
[Nieuws] De 10 belangrijkste E3-video’s
0

[Nieuws] De 10 belangrijkste E3-video’s

by Matthijs Dierckx5 juni, 2012

Vannacht opende de E3 officieus met de persconferenties van Microsoft, Sony, Ubisoft en EA. Voor wie het heeft gemist, bij dezen de 10 belangrijkste video’s op een rijtje.

Aangename verrassing: Beyond: Two Souls — de nieuwe, PlayStation-exclusive game van Quantic Dream, makers van Heavy Rain.

Grootste verrassing: Watch Dogs — Action adventure van Ubisoft. De demo toont interessante gameplay en de setting is origineel. Enige probleem: we weten nog niet voor welk apparaat de game gemaakt wordt. Dus de indrukwekkende visuals zijn wellicht PC-only (net als de nieuwe Star Wars-game). Anyway, have a look: 

Wauw… Last of Us — Iedereen verwachtte dat Naughty Dog indruk zou maken met een live demo van zijn nieuwe game. En dat was precies hoe het geschiedde.

Hmm, interesant: Xbox Smart Glass — Ik vraag me al tijden af waarom developers niet meer gebruik maken van het ‘tweede scherm’ (waarom heeft Skyrim geen officiële smartphone/tablet app met de boeken of de kaart uit het spel?). Het lijkt erop dat Microsoft die taak nu op zich neemt met de introductie van Smart Glass. Met een paar zeer interessante features:

Hmm… niet slecht: Zeegevechten in Assassin’s Creed III — hoe houd je een concept vers? Nou zo dus. Oftewel: waar Ubisoft Activision een lesje leert:

Tja… Medal of Far Halo Crysis Ops — Bij het zien van de nieuwe Medal of Honor, Call of Duty, Far CryCrysis en HALO bekruipt je toch een gevoel van déjà vu. Ze zien er allemaal geweldig uit, spelen ongetwijfeld heerlijk (vooral HALO 4 lijkt baat te hebben bij een nieuwe studio), maar toch, er moet meer mogelijk zijn met een fps…

Call of Duty Black Ops 2:

Crysis 3:

Medal of Honor Warfighter:

Far Cry 3:

HALO 4

PS: Wat we missen? De nieuwe Guerrilla Games (wordt dit najaar), gameplay die aantoont dat de PS Vita een zinnig apparaat is en The Last Guardian.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.