Nieuws
Now Reading
[UitNu!] Ichi van Jay van Hutten en Stolen Couch Games
95

[UitNu!] Ichi van Jay van Hutten en Stolen Couch Games

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

Ichi is een… Tja, kijk zelf maar even:

De game is bedacht door Jay van Hutten en wordt uitgegeven door Stolen Couch Games (die ken je hier van). Momenteel zijn nog alleen de versies voor Mac en PC beschikbaar, Stolen Couch voegt daar op korte termijn een iOS en een Android-editie aan toe. Het spel is online uit te proberenhier te koop (volgens het Pay What You Want, Sort of…-principe) en bevat een eigen level editor. De muziek is van vaste Couch-composer Bart Delissen.

Overigens, Van Hutten is als designer werkzaam voor Two Tribes, een developer die ook andermans games uitgeeft. We zullen hem eens vragen waarom hij niet zijn vaste broodheren koos, maar de heren en dame van Stolen Couch.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.