Nieuws
Now Reading
[Nieuws] U-SPY: de nieuwe game van Monobanda. Maar wat is het? (update)
1

[Nieuws] U-SPY: de nieuwe game van Monobanda. Maar wat is het? (update)

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

We hebben van Monobanda de afgelopen jaren al een stel oorspronkelijke concepten zien langskomen, denk aan de Kleurkamer, DIY DJ, Game Seeds, Mimicry en natuurlijk Bohm. Een ‘verse Monobanda’ is dus altijd iets waar ik naar uitkijk. En ik zou graag zeggen dat ik U-SPY weer een briljant concept vind. Maar dat kan ik niet… want ik snáp het nog niet.

Monobanda noemt de game, een soort speurtocht die zich zal afspelen in Utrecht, “World’s first Crowdsourced Intelligence Agency.” Sjoerd Wennekes, Monobanda’s 005: “In speurtocht 2.0 weet iedereen maar een klein stukje van het verhaal. Vergelijk het met het maken van een auto: verschillende technici maken een klein stukje, maar niemand weet precies hoe de gehele auto in elkaar zit. Overal zijn mensen met smartphones en mobiel internet. Die je als middelen kunt inzetten om heel onopvallend te spioneren. Doormiddel van Facebook en Twitter word je op de hoogte gebracht van alle missies.” 

Monobanda voegt daar nog aan toe: Nederland mag als eerste kennis maken met deze nieuwe techniek. Binnenkort volgen ook in Japan en New York de eerste tests.

Aanmelden kan op www.u-spy.nl

REACTIE VAN SJOERD WENNEKES:

Laat ik nog maar wat meer duidelijkheid geven dan.

U-SPY is een spel waarbij spelers zelf geheim agent worden. Ze krijgen korte missies waarvoor ze in de stad op zoek moeten gaan naar geheime plekken om daar allemaal raadsels en mysteries op te lossen. Denk aan The Da Vinci Code maar dan in Utrecht. Vanaf volgende week kunnen spelers de missies gaan spelen. Dit zal t/m het einde van de zomer mogelijk zijn. Je zult versteld staan van alle geheime dingen die hier in het openbaar verborgen liggen! Via een geheime website (waar je alleen bij kunt komen als je een U-SPY identiteitskaart hebt) krijg je de missies te horen. Vervolgens ga je gewapend met je smartphone de stad in.

Om het allemaal wat meer body te geven hebben we U-SPY opgezet als echt spionnennetwerk. Het is het eerste particuliere spionagebedrijf dat gebruik maakt van het crowdsourced principe. Iedereen kan spion worden en kleine onderdelen van het grote geheel oplossen. We hebben wat extra elementen toegevoegd om de ervaring zo rijk mogelijk te maken; zoals met een persvoorlichter (Turkan), Facebook en Twitter account en zelfs een KvK registratie!

Op de speciale pers-pagina staat een aantal FAQ’s  www.u-spy.nl/pers

Hopelijk geeft dit iets meer duidelijkheid…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.