Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Mijn E-XPO van Haute Technique mede-winnaar Gouden Reiger Publieksprijs
0

[Nieuws] Mijn E-XPO van Haute Technique mede-winnaar Gouden Reiger Publieksprijs

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

De Gouden Reigers zijn prijzen voor ‘uitmuntende projecten met audiovisuele en interactieve media’. Gisterenavond zijn ze uitgereikt tijdens het Keying into the Brain congres. Het Scheepvaartmuseum ontving de publieksprijs en daarmee was er dus tevens een prijs voor de Utrechtse studio Haute Technique, een van de project partners.

De Utrechters ontwikkelden samen met Total Active Media ‘Mijn E-XPO. Sander ter Braak van Haute Technique en het brein achter de installatie legt uit: “Mijn E-XPO neemt je mee in de fascinerende collectie van het museum. Op een touchtable van 10 bij 2 meter zijn duizend objecten die anders verborgen liggen in het archief van het scheepvaartmuseum. Uit deze collectie kun je op de tafel je eigen e-xpo inrichten en ondertussen meer te weten komen over de geschiedenis van de objecten. Na het maken van een expo op de tafel kun je hem met de stroming laten meedrijven en verderop tot leven wekken op de megaprojectie. Dat is een wand van 9 bij 3 meter, waar je met een touchpad door je virtuele ruimte kunt lopen.”

De E-xpo bestaat dus uit een virtuele 3d ruimte, die te vullen is met bijvoorbeeld schilderijen van Michiel de Ruyter, scheepsmodellen en boegbeelden. Daarbij kunnen bezoekers de e-xpo aankleden met een achtergrond, geluidseffecten, teksten en decorstukken. Ook kunnen ze de expo publiceren op internet en is er een mogelijkheid om het thuis verder uit te werken.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.