Nieuws
Now Reading
[Nieuws] MAD en Little Chicken winnen in Frankrijk
0

[Nieuws] MAD en Little Chicken winnen in Frankrijk

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

Rechts ziet u een blijde Bas van Haren van MAD multimedia. Hij heeft de e-virtuoses award vast in de categorie ‘Best Product’. MAD heeft deze zojuist gewonnen voor de Wii-game De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee — een spel dat blinde kinderen samen met hun ziende leeftijdsgenoten kunnen spelen.

De prijs is uitgereikt tijdens een symposium over serious games in het Franse Valienciennes. Het is al de derde award voor de Wii-game die MAD uitgeeft en is ontwikkeld door Little Chicken Game Company — met wie het samen het concept bedacht. Eerder won De Ontdekker de Oogfonds Innovatieprijs 2011 en een award in de Creative City Challenge 2011.

MAD multimedia in het persbericht: “De jury prees het nobele doel waarvoor deze game is gemaakt, de intensieve samenwerking tussen de deelnemende partijen en de educatieve waarde van het product. Ook zien zien zij veel potentie om het product wereldwijd te lanceren. Tijdens de ontvangstspeech is dank betuigd aan alle betrokkenen bij het project, waaronder de leden van de GAMBAS projectgroep (Principal Blue, Koninklijke Visio en TNO), Little Chicken, Soundbase en de Provincie Groningen.”

Hieronder een item over de winnende game:

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.