Nieuws
Now Reading
[Foto] Het kan dus: schatrijk worden als gamedeveloper — maar wat kost het?
0

[Foto] Het kan dus: schatrijk worden als gamedeveloper — maar wat kost het?

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

Guerrilla’s Studio Art Director Jan-Bart van Beek plaatste bovenstaande afbeelding op zijn Facebook. Het is een ziekelijk jaloers makend lijstje met salarissen en bonussen — niet van ABN Amro of ING-personeel, nee, dit lijstje is van (oud) Infinity Ward medewerkers. Zoals je ziet, de bonussen lopen in de miljoenen.

Op Facebook wordt onder de afbeelding flink gediscussieerd: leuk die miljoenen, maar hoeveel huwelijken en relaties heeft het gekost? Flauwekul zegt de ander — crunch is fijn.

Anyway, staar maar eens naar het lijstje — het leidt zeker tot zelfmedelijden… (Klik op de afbeelding voor een grotere versie) 

Beeld: Gawker/Kotaku

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.