Nieuws
Now Reading
[Event] Control Gamelab #4: Worlds that conquer the World
159

[Event] Control Gamelab #4: Worlds that conquer the World

by Matthijs Dierckx25 mei, 2012

Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) grote zaal • dinsdag 12 jun 2012 • 20:00 — 22:00

Games nemen de speler mee naar fantastische werelden. Tot leven gebracht in een geweldig verhaal met boeiende karakters en prachtige visuals. En dan…? Dan niets.

Nederlandse gamemakers, van groot tot klein, sluiten hun creaties op binnen dat ene medium: de game. Waarom? Waarom niet de wereld veroveren met de wereld die je al hebt gecreëerd? Waar blijven de animatiefilms, de strips, de boardgames, de romans en de action figures van Nederlandse games?

Control Gamelab presenteert een avond over grensdoorbrekend gamedesign, over meer opbrengst halen uit je games, over een transmediale aanpak.

Control Gamelab is een live talkshow over gamedevelopment en de gamesindustrie en een co-productie van Control en Pakhuis de Zwijger. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Dat kan hier: www.dezwijger.nl/controlgamelab4

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.