Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Triangle Studios gelooft nog in (moeizaam) Kickstarter-succes, komt met eerste gameplay trailer
0

[Nieuws] Triangle Studios gelooft nog in (moeizaam) Kickstarter-succes, komt met eerste gameplay trailer

by Matthijs Dierckx22 mei, 2012

Het gaat he-le-maal niet goed met Triangle Studios’ Kickstarter-project Cross of the Dutchman. Met nog maar acht dagen te gaan ontbreekt er nog 80 procent — 40 duizend euro. Maar, zegt CEO Remco de Rooij, we geven nog niet op.

Op het moment dat we contact met De Rooij zochten was hij net bezig de eerste gameplay trailer online zetten. “Dat is iets waarvan we al heel lang weten dat het ontbreekt aan de campagne, maar waarvoor het zeker nog niet te laat hoeft te zijn. Verder hebben we in de afgelopen periode veel van de rewards uitgebreid omschreven, net als diverse artikelen over de ontwikkeling en achtergrond van de game.” 

De Friezen doen wat ze kunnen, maar hebben niet alles in de hand — aldus De Rooij. “Dat wat absoluut ontbreekt, en wat naar mijn mening het project nog steeds — in een kwestie van een paar dagen — tot een succes kan maken kan maken, is de aandacht van internationale media of van een grote community. Dit zijn beide natuurlijk factoren waar we nauwelijks controle over hebben, maar we blijven werken aan nieuw materiaal, updates en rewards om de kans op coverage zo groot mogelijk te maken.”

Anno 2012 blijven de heldendaden van de Friese volksheld Grutte Pier dus vooralsnog uit. Ik ben eigenlijk wel benieuwd, wat vinden jullie?

[poll id=”2″]

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.