Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Flinke feature voor Kids vs Goblins in de Amerikaanse Mac App Store
0

[Nieuws] Flinke feature voor Kids vs Goblins in de Amerikaanse Mac App Store

by Matthijs Dierckx4 mei, 2012

Na de — laten we zeggen — minder geslaagde launch van Stolen Couch‘ debut game Kids vs Goblins voor iOS, krijgt de studio vandaag een ineens de wind in de zeilen. Apple geeft de RPG een flinke feature in de Amerikaanse Mac App Store. Hoewel minder impact dan een feature in de App Store voor iPhone of iPad, zo veel aandacht is hoe dan ook erg goed voor de verkoop.

Om heel eerlijk te zijn verbaast het ons enigszins dat Apple de game zo prominent naar voren brengt. Het iOS-spel is namelijk nauwelijks aangepast en verraadt aan de lopende band zijn touch herkomst. Zo spreekt de tutorial van een ‘double tap’ om een character te selecteren en is de (lage) resolutie niet aanpasbaar. Aan de andere kant: voor 3,99 euro is het een zeer vermakelijk spel, met een mooie art style (op de gezichten van de main characters na), een leuke mechanic en mooie muziek. Enfin, de Mac-heads kopen hier, gelukkige bezitters van een iPhone 4s hier (let op: alleen speelbaar op 4s) en de tabletters klikken hier (ook hier opgelet: alleen iPad 2 of hoger/nieuwer/whatever). Daarnaast is er nog het digitale artbook hier gratis af te halen (iOS) of hier te aanschouwen (Facebook) en kunt u het album met de muziek van Bart Delissen hier downloaden. Zo, dat was wel even genoeg Kids vs Goblins

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.