Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Eh… Vanguard Games is een indie? Ja hoor. En EA kennelijk een Indie Publisher…
0

[Nieuws] Eh… Vanguard Games is een indie? Ja hoor. En EA kennelijk een Indie Publisher…

by Matthijs Dierckx3 mei, 2012

De CEO is een oud Disney-topman en het team bestaat inmiddels uit bijna 50 man, maar volgens EA is het Nederlandse Vanguard Games absoluut een indie studio. Indie genoeg in elk geval voor de EA Indie Bundle.

De índie bundle van EA… Je hóórt gewoon de halve Nederlandse indie scene zwetend wakker schrikken en — tevergeefs — naar de deodorant grijpen. Juist… De indie bundle dus van EA met daarin het Nederlandse Gatling Gears. Aangevuld met Shank. En Shank 2. Death Spank. En Death Spank Thongs of Virtue. En Warp.

En ach, indies en EA, dat vloekt zo knetterhard dat het wel bedacht móet zijn met het oog op wat extra aandacht. Wat dus lukt, jij leest nu dit artikeltje. En technisch gezien hebben ze nog gelijk ook, de games zijn allemaal gemaakt door onafhankelijke, ‘independent’ studio’s. Enfin, genoeg gebabbeld, doe jezelf een plezier en haal hier de indie bundle binnen voor nog geen 18 euro. De spellen zijn het zeker waard — en hebben voor indie-games opvallend hoge production values.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.