Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Bouw jij betere HTML5-games dan deze? Of deze? Met Kinect-ondersteuning?
0

[Nieuws] Bouw jij betere HTML5-games dan deze? Of deze? Met Kinect-ondersteuning?

by Matthijs Dierckx26 april, 2012

Flash, Silverlight en zelfs XNA moeten eraan geloven bij de volgende generatie Windows-devices. In plaats daarvan zet Microsoft zwaar in op HTML5, dat Windows 8 native — dus ook buiten de browser — zal ondersteunen. Voor gamedevelopers is het dan goed om te weten dat vanuit HTML5 de Kinect is uit te lezen, officieel, zonder hacks. Om dat onder de aandacht te brengen organiseert Microsoft de HTML5 game-ontwerp wedstrijd Framefest.

Alle informatie daarover vind je op de website van het event zelf, en aardig om te weten is dat de tot nu toe ingediende games nogal makkelijk zijn te verslaan — wat ons dan weer doet vermoeden dat de organisatie bewust deze, wellicht eigen, games op de voorpagina heeft gezet (de games die we hier embedden). Anyway, je kunt een hoop winnen en er is een feestje aan gekoppeld in de hippe (is dat trouwens zo? Ik heb geen idee…) Amsterdamse club Jimmy Woo. Overigens, je hoeft niet een complete game in te dienen, een concept volstaat ook. Ben er wel snel bij, want indienen kan nog tot 2 mei.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.