Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Vlaanderen krijgt eigen branchevereniging: Flemish Games Association
1

[Nieuws] Vlaanderen krijgt eigen branchevereniging: Flemish Games Association

by Matthijs Dierckx25 april, 2012

De Vlaamse gamesindustrie krijgt haar  eigen branchevereniging, de Flemish Games Association, kortweg FLEGA. Mede-initiatiefnemer Wim  Wouters, CEO van gamesstudio GRiN (nee, niet die, maar deze), hield gisteren een gloedvol betoog tijdens de Game Conference Genk. Belangrijkste boodschap: eerst leden vinden.

Hoe groot de gamesindustrie in Vlaanderen precies is, weet eigenlijk niemand. De FLEGA heeft in elk geval zes studio’s die het initiatief ondersteunen, daaronder vallen Neopica en natuurlijk Larian Studios, de bekendste studio in Vlaanderen. Samenwerking met de ‘Hollanders’ ligt natuurlijk voor de hand. “Maar”, zo waarschuwde Wouters informeel, “voorlopig niet. Laat ons eerst in Vlaanderen iedereen bij elkaar krijgen.” De FLEGA heeft nog geen rechtsvorm en is dus officieel niet van start.

Geïnteresseerde Vlaamse bedrijven (en freelancers, studenten, et cetera) kunnen zich aanmelden op www.FLEGA.be.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.