Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Bingo.nl van Keesing Games
0

[Uit Nu!] Bingo.nl van Keesing Games

by Eric Bartelson20 april, 2012

Na het succes van Wordfeud (opgewarmde versie van het aloude Scrabble) en DrawSomething (hippe versie van het aloude Pictionary) is het niet meer dan logisch dat gamestudio’s in de kast met oude spelletjes graven op zoek naar de next big thing. Social media geven al die oude gezelschapspellen weer een nieuwe impuls; je hoeft immers niet bij elkaar om tafel te zitten om te kunnen spelen.

Keesing Games probeert het met Bingo. Een spel dat in je gedachten misschien alleen wordt gespeeld door breekbare bejaarden en struise Amsterdamse huisvrouwen met bruingerookte vingers in de aula’s van bejaardentehuizen en afgeleefde buurthonken. Maar dat is niet het beeld dat de game van Keesing op Bingo.nl schetst. Daar komen frisse avatars elkaar tegen in hippe kroegen om het aloude cijfers-op-een-papiertje-afstrepen te spelen. Ondertussen kun je lekker chatten met elkaar. Bingokaarten koop je met echt geld of met de gratis credits (Binqs) die je elke dag krijgt. De gewonnen Binqs ruil je in voor virtuele items om je avatar en je trofeekamer mee te pimpen. Check de game hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.