Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Hyves en HKU-studenten ontwikkelen serious game voor jongens: Carkit: Massa Effect
0

[Uit Nu!] Hyves en HKU-studenten ontwikkelen serious game voor jongens: Carkit: Massa Effect

by Eric Bartelson16 april, 2012

Volgens Hyves spelen maandelijks 3,5 miljoen mensen een spelletje op het Nederlandse sociale netwerk. Het merendeel daarvan is vrouwen en kinderen. Om de doelgroep ‘jonge mannen’ aan te spreken zocht Hyves samenwerking met de HKU. Een team van studenten ging aan de slag met de opdracht een serious game te bouwen die niet gewelddadig of bloederig mocht zijn en jongens van 12 tot 20 zou aanspreken. Het resultaat is Carkit: Massa Effect, een racespel waarin terloops iets wordt geleerd over zwaartekracht. Spelers besturen dieren die boven een bal zweven en afhankelijk van het gewicht van het dier en de grootte van de bal sneller gaan, of juist betere wegligging hebben. Speel hier de game tegen je Hyves-vrienden. (Heeft nog iemand die?)

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.