Nieuws
Now Reading
[Video] Engelstalige trailer voor ‘Ghibli-game’ Ni No Kuni
0

[Video] Engelstalige trailer voor ‘Ghibli-game’ Ni No Kuni

by Matthijs Dierckx12 april, 2012

Nee, we worden niet ineens een consumentensite, maar deze wilden we toch even meenemen. Onlangs programmeerde Control een stel sessie tijdens het Holland Animation Film Festival over animatie en/in games. Eén van die sessies droeg de titel The Road to Ni No Kuni, een verhaal van Arjan Tersptra en ondergetekende over de simultane ontwikkeling van Japanse anime en Japanse games — RPG’s in het bijzonder.

Uiteraard mondde dit uit in de ultieme samensmelting dan wel samenwerking tussen animatie en games in de vorm van Ni No Kuni, de eerste game waar Studio Ghibli op betekenisvolle wijze aan meewerkt. Let wel: het gamedesign is volledig van Level 5 (makers van onder meer Professor Layton en een aantal entries in de Dragon Quest-serie), dit is dus niet Ghibli’s visie op gamedesign. De beroemde studio leverde het verhaal en — uiteraard — de animatie. Voor wie geïnteresseerd is in het hele verhaal, FOK.nl heeft een aardige samenvatting.

We eindigden de sessie met een hoop trailers en gameplay van de game — maar dat was allemaal nog in het Japans. Dus speciaal voor de bezoekers van die sessie (het was opvallend druk in de zaal), nu dus een Engelstalige trailer. Overigens niet de beste, maar wel verstaanbaar.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.