Control
Now Reading
[Foto’s] Fourcelabs’ Karel Millenaar in motion capture suit tijdens Control Gamelab
0

[Foto’s] Fourcelabs’ Karel Millenaar in motion capture suit tijdens Control Gamelab

by Matthijs Dierckx11 april, 2012

Hij maakte er een ware show van. Karel Millenaar, gamedesigner bij Fourcelabs en Control’s coverartist van de maand, hees zich gisterenavond tijdens Control Gamelab in het motion capture-pak van Xsens. Geen pak met bolletjes die door diverse camera’s worden gezien, maar eentje met motion sensors. Wat dus betekent dat camera’s overbodig zijn en je overal waar je wil kunt mocappen. Dus ook op het podium in Pakhuis de Zwijger. Later plaatsen we nog een stuk video, voor nu alvast de foto’s.

De bewegingen van Millenaar stuurden rechtstreeks diverse characters aan in een scène die de technici van Xsens live in elkaar draaiden. Overigens, het pak kost zo’n 40 duizend euro — relatief goedkoop vergeleken bij de huur van een vaste mocap studio.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.