Nieuws
Now Reading
[Video] Grendel Games bij Google Tech Talks over serious medical games
0

[Video] Grendel Games bij Google Tech Talks over serious medical games

by Eric Bartelson10 april, 2012

Net na de GDC reisden Tim Laning van Grendel Games, Henk ten Cate Hoedemaker en Jetse Goris van de Universitaire Medische Centra in Groningen en Leeuwarden door naar Googleplex, het hoofdkantoor van Google in San Jose. Daar gaf het drietal een presentatie over hun unieke samenwerking. Onder de naam Cutting Edge produceren de kennisinstellingen en de gamestudio uit Leeuwarden traninggames voor medische doeleinden.

In de video van het praatje krijgen we een interessante inkijk in de ontwikkeling van de laparoscopie traninggame van Grendel Games. Van het prototype met de WiiMotes tot de gamewereld die van de training een aantrekkelijk spel maakt tot de validatie van de uitkomsten. Tim Laning van Grendel Games en zijn twee collega’s uit de medische wereld zijn de eerste Nederlanders die spreken op de Google Tech Talks.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.