Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Vaar mee (en zink) met de Titanic van Activeworlds Europe
0

[Nieuws] Vaar mee (en zink) met de Titanic van Activeworlds Europe

by Eric Bartelson6 april, 2012

Zondag 15 april is het precies een eeuw geleden dat het beroemde schip Titanic tegen een ijsberg voer en op de eerste reis zonk. Dat het schip nu nog zo bekend is, heeft natuurlijk te maken met meerdere dingen. Om het onzinkbaar te noemen en dan meteen op de eerste reis te zinken, helpt wel om in het collectief bewustzijn opgeslagen te worden. Wat ook helpt is dat James Cameron een film maakt over de historische gebeurtenis en dat de titelsong in wordt gejammerd door Celine Dion (even wachten… en nú zit het liedje in je hoofd voor de rest van het paasweekend).

Activeworlds Europe uit Utrecht heeft al sinds 2005 de Titanic nagebouwd op Titanic3D.com. Van 10 tot 15 april gaat het schip weer varen met 2200 mensen ‘aan boord’ elk met hun eigen hut. Je kunt je nu inschrijven om mee te varen. We kunnen het wel verklappen, want het zal voor niemand echt een verrassing zijn: op 15 april zinkt het schip daadwerkelijk weer in de woelige baren. Maar troost je met de gedachte dat My heart will go on

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.