Nieuws
Now Reading
[Filmpje!] De Nederlandse games van Molyjam 2012
0

[Filmpje!] De Nederlandse games van Molyjam 2012

by Eric Bartelson4 april, 2012

Afgelopen weekend werd op verschillende plekken in de wereld de allereerste Molyjam (What Would Molydeux) gehouden, een gamejam gebaseerd op de waanzinnige getwitterde game ideeën van namaak-Peter-Molyneux @Molydeux. In Nederland organiseerde Zuraida Buter de jam en stelde de Dutch Game Garden in Utrecht de ruimte ter beschikking.

Twee games kwamen voort uit MolyjamNL. My Last Friend, geïnspireerd op deze tweet: “You’re a scarecrow in a world with just 1 bird”. En Baby Gaga, dankzij deze tweet: “Imagine carrying a radioactive baby in a pitch black environment, your baby would act as a torch. Rocking the baby intensifies the glow etc”

 

En dit is onze favoriete internationale Molyjam game:

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.