Nieuws
Now Reading
[Nieuws] App developer Qlvr wint 200.000 euro met de Future of Health Award
0

[Nieuws] App developer Qlvr wint 200.000 euro met de Future of Health Award

by Kitty Calis3 april, 2012

Het aantal prijzen op het gebied van games voor de zorg is bijna niet meer bij te houden, maar dit is een grote: the Future of Health Award. De Utrechtse app developer Qlvr (spreek uit: clever) sleepte de eerste winst — én 200.000 euro — in de wacht met het concept voor de social game Heartville.

Tijdens TEDxMaastricht pitchten vijf genomineerden hun concept aan het publiek en de juryleden. Qlvr wist de jury en de aanwezigen te overtuigen met een game die psychiatrische patiënten op speelse wijze stimuleert hun levensstijl te verbeteren. Heartville is een game waarbij je credits kunt winnen met gezond gedrag en daarmee een dorp opbouwt. Je speelt voor jezelf en met anderen voor de opbouw van dit dorp.

Een van de andere genomineerde studio’s was Dreams of Danu, gespecialiseerd in games gekoppeld aan hersengolven. De prijs is een initiatief van CZ en de stichting Games for Health Europe.

About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs