Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Yeti Hunter van Vlambeer
0

[Uit Nu!] Yeti Hunter van Vlambeer

by Eric Bartelson2 april, 2012

In verband met HAFF Games afgelopen vrijdag en zaterdag, is deze site vorige week een beetje verwaarloosd. Dat gaan de de komende dagen goed maken door al die dingen te posten waar we simpelweg geen tijd voor hadden. Zoals deze Yeti-in-de-mist game van Vlambeer. Het duo kondigde de game al een half jaar geleden aan op Fantastic Arcade in Texas en nu is hij hier gratis te downloaden en te spelen op PC’s. Jammer maar helaas Appelliefhebbers.

Yeti Hunter is een schoolvoorbeeld van hoe je met minimale middelen maximale sfeer kunt bereiken. In een mistig bos, waar het hevig sneeuwt ga jij op jacht naar een Yeti. Je aanwijzingen zijn een plasje bloed en af en toe een voetstap. Verder zoek je het maar uit. De minimalistische soundtrack van Kozilek versterkt de desolate omgeving. De barre weersomstandigheden en de schijnbare uitzichtloosheid van je missie kweken een knagend gevoel van eenzaamheid.

Of het is zo’n typisch lo-fi indiespelletje met dikke pixels. Speel ‘m en je weet het.

Zie jij hem?

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.