Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Gamejam voor patiëntveiligheid levert vier games op voor artsen in opleiding
0

[Nieuws] Gamejam voor patiëntveiligheid levert vier games op voor artsen in opleiding

by Eric Bartelson29 februari, 2012

Een paar weken geleden lieten teams van Grendel Games, Little Chicken, Weirdbeard en Flavour zich vrijwillig een week opsluiten in vakantiehuisjes om games te bedenken die arts-assistenten in opleiding trainen in samenwerking en het houden van overzicht tijdens gecompliceerde operaties. Het project kwam nog voort uit het inmiddels gestopte subsidietraject Pieken in de Delta en is een samenwerking tussen TNO, AMC, TFI en de Dutch Game Garden. Het leverde vier speelbare prototypes op die goed zijn ontvangen door de dokters in het AMC. Er wordt nu gekeken of de games verder worden ontwikkeld en of ze daadwerkelijk een plek krijgen in het opleidingstraject van doktoren.

Dat serious games voor medische doeleinden nieuwswaarde hebben, blijkt wel uit de aandacht die het project krijgt van bijvoorbeeld het NOS Journaal.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.