Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Hyper Game Jam: Vlambeer & friends maken game in minder dan twee uur — speel hem nu zelf
0

[Nieuws] Hyper Game Jam: Vlambeer & friends maken game in minder dan twee uur — speel hem nu zelf

by Matthijs Dierckx15 februari, 2012

Ze kregen minder dan twee uur, maar het ze gelukt. Rami Ismail, Roy Natan de Groot, Rutger Muller en Jan Willem Nijman leverden aan het eind van Control Gamelab #2 een werkende game op. Het publiek had aan het begin van de avond gekozen voor het thema ‘paranoïa’. Het team vertaalde dat naar een film noir-adventure waarin de hoofdpersoon in een flashback allemaal mensen ontmoet waarvan hij denkt dat ze hem vermoordden.

Het team maakte in die twee uur niet alleen de game — inclusief originele graphics en muziek — maar zelfs een website waar iedereen de game kan downloaden (PC). Die vind je hier.

Later vandaag posten we een time lapse-video. (Na de klik meer foto’s van de Hyper Game Jam). 

Foto’s: Arno Landsbergen

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.