Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Double Fine Adventure op Kickstarter dag 2: 1,2 miljoen dollar
0

[Nieuws] Double Fine Adventure op Kickstarter dag 2: 1,2 miljoen dollar

by Eric Bartelson10 februari, 2012

Het zal je niet zijn ontgaan dat de Amerikaanse developer Double Fine gisteren op crowfunding site Kickstarter in slechts acht uur de beoogde 400.000 dollar binnen heeft gesleept voor een nieuwe point-and-click adventure. Nu, op dag 2 van de 35 daagse financieringsronde, staat de teller op een indrukwekkende 1.241.225 dollar. And counting

Een grandioos succes, zoveel is zeker, maar nog niet de revolutie die velen hier al in willen zien. Tim Schafer en Ron Gilbert van Double Fine zijn beroemd geworden met de Point and Click Adventures van LucasArts, dus als zij zeggen dat ze een nieuwe Adventure gaan maken, helpt een grote fanschare ze daar graag bij. Wat nou als je een onbekende Nederlandse developer bent die funding zoekt? Meer daarover later vandaag.

Klik hier als je bij wilt dragen aan een nieuwe adventure game van de meesters van het genre. Het wordt geen Grim Fandango 2, omdat de rechten daarvan nog bij LucasArts liggen, maar een nieuw verhaal met verse characters en wellicht nieuwe gameplay.

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.