Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Ei, kuiken, kip en phoenix veroveren harten Bredase game jammers
0

[Nieuws] Ei, kuiken, kip en phoenix veroveren harten Bredase game jammers

by Matthijs Dierckx1 februari, 2012

Afgaande op het filmpje vraag je je wellicht af waarom deze game deze meeste publieksstemmen vergaarde in Breda. Het antwoord is echter de gameplay. Op het eerste gezicht hebben we te maken met een simpele platformer, maar in de praktijk gaat het een stukje dieper.

De speler begint als kuiken. Wie het beeld aan de rechterkant verlaat, wordt ouder en komt dus terug als kip. En dat beestje kan hoger springen dan een kuiken, maar past niet overal doorheen. Voor een nauwe doorgang moet je dus links het beeld uit om weer jonger te worden, een kuiken.

Sommige delen zijn zelfs in kipvorm onbereikbaar — en dat dwingt de speler zijn gevleugelde vriendje naar nog een ouder stadium te sturen: de phoenix. Die kan namelijk vliegen. Maar slechts vijf seconden, dan gaat ie dood en — zo gaat dat bij phoenixen — herrijst hij als een kuiken. En zo hop je op en neer tussen de verschillende stadia van de vogel. Daarbij komt dat de levels zo in elkaar zitten dat ze je in principe oneindig door kunt, totdat een enorme slang je vanaf de onderkant heeft achterhaald en hap doet.

De game is single- en multiplayer (waarbij je zelf mag uitmaken of je elkaar helpt of juist dwarszit) en is hier te downloaden (voor Windows XP SP2.0+ & DirectX10 card).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.