Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Global Game Jam levert 72 nieuwe Nederlandse games op
0

[Nieuws] Global Game Jam levert 72 nieuwe Nederlandse games op

by Eric Bartelson30 januari, 2012

We noemen het nu [Nieuws], maar we hadden het net zo goed [Uit Nu!] kunnen noemen, naar de populaire rubriek hier op de website en in het blad waarin we nieuwe Nederlandse games behandelen. Maar liefst 72 nieuwe games zagen in Nederland het licht tijdens de Global Game Jam die dit weekend op vijf locaties in ons land werd gehouden. Daarmee was het verreweg de meest succesvolle Global Game Jam tot nu toe.

We hebben al eerder vandaag de winnaars van de verschillende locaties getoond, verwacht deze week nog meer pareltjes die (om soms onverklaarbare redenen) niet in de prijzen zijn gevallen. Ook later deze week, alle cijfers van de Global Game Jam wereldwijd en reacties van deelnemers en organisatoren. Alle winnaars van deze editie zijn speelbaar tijdens de komende Control Gamelab, op 14 februari in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Daar gaan we ook dieper in op de vraag hoe je een geslaagde Gamejam game aan de man kunt brengen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.