Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Jeffy’s World van Qlvr geeft antwoord op prangende vragen
0

[Uit Nu!] Jeffy’s World van Qlvr geeft antwoord op prangende vragen

by Eric Bartelson25 januari, 2012

Ouders herkennen het wel: die nieuwsgierige koters met hun lastige vragen. “Waarom is het koud in de winter?” “Waarom ziet de maan er soms uit als een banaan?” “Waar gaat de relativiteitstheorie nou eigenlijk over?” Ok, misschien niet die laatste vraag, maar kinderen zitten vol vragen over de wereld, de seizoenen en het heelal. Grote kans dat veel van die kennis over de dagelijkse dingen die zo gewoon lijken, ver weg is gezakt. Gelukkig heb je een iPad. Dus als moderne ouder van nu laat je je kinderen zelf ontdekken waarom het ’s nachts donker wordt of waarom het warm is in de zomer. Jeffy’s World van het Utrechtse Qlvr is de eerste in een serie van educatieve apps waarin het jochie Jeffy op een speelse manier op zoek gaat naar antwoorden. De volgende game is Jeffy’s Math waarin hij rekenen aanpakt. De game is nu nog in het Engels maar over een paar weken ook in het Nederlands.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.