Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Pim Bouman nieuwe voorzitter Dutch Games Association
94

[Nieuws] Pim Bouman nieuwe voorzitter Dutch Games Association

by Matthijs Dierckx20 januari, 2012

Gamious CEO en oprichter Pim Bouman is gisteren tijdens een speciale ledenvergadering verkozen tot nieuwe voorzitter van branchevereniging DGA. Nieuwe penningmeester is Viktor Wijnen, de zakelijk directeur van de Dutch Game Garden

Naast de twee nieuwe dagelijks bestuurders, koos de vergadering ook drie nieuwe leden voor het algemeen bestuur: Michaël Bas (aftredend penningmeester), Grendel Games’ Tim Laning en Yuen Yen Tsai van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bouman is overigens de eerste voorzitter die beschikt over een officiële hamer, de ‘Celestial Hammer of Silence’. Het cadeautje van GameHouse’s Ard Bonewald ‘requires level 60’ en ‘increases awesomeness by 33%’. Het blijft nu eenmaal de brancheverening voor de gamesindustrie…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.