Nieuws
Now Reading
[Video] Control Gamelab #1: John ‘DRJ’ Vanderaart vertelt
0

[Video] Control Gamelab #1: John ‘DRJ’ Vanderaart vertelt

by Matthijs Dierckx17 januari, 2012

John ‘DRJ’ Vanderaart was de eerste Nederlander die zijn geld verdiende als gamesdeveloper. Tijdens de pilot-editie van Control Gamelab vertelde hij over de tijd waarin hij faam verwierf op de Commodore 64.

Voor veel van de huidige ‘senioren’ in de Nederlandse gamesindustrie was hij een voorbeeld, enkelen daarvan zaten in de zaal. Voor wie er niet bij was, hier dus het videoverslag, geschoten en gemonteerd door Bram Ruiter. Een kleine disclaimer: we deden het zonder stagemanager, dus wanneer ik met mijn telefoon zit te friemelen is dat om de tijd bij te houden, niet om Facebook te checken. Anyway, veel plezier bij het item (duurt een klein kwartiertje) en vergeef me mijn gestotter voor deze keer.

Lees ook het interview met John Vanderaart.

Control Gamelab is een live talkshow over gamesdevelopment en is een co-productie van Control, het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie, en Pakhuis de Zwijger.

De volgende Control Gamelab is op 14 februari, dan in samenwerking met de Dutch Game Garden, met als thema de Global Game Jam. Toegang is gratis, aanmelden gewenst (klik op ‘ik meld me aan’).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.