Nieuws
Now Reading
[Nieuws] “Global Game Jam ook voor professionals”
0

[Nieuws] “Global Game Jam ook voor professionals”

by Matthijs Dierckx17 januari, 2012

Back to basics — daar komt het tijdens de 48-uurs gamesdevelop-marathon in feite op neer. Geen honderden iteraties maar van idee naar uitgewerkte game in twee dagen. En hoewel het gros van de deelnemers aan de Global Game Jam student is, kan zoiets natuurlijk ook zeer verfrissend werken voor de professionals — voor hen die normaal weken, maanden of zelfs jaren aan één game werken. De organisatie benadrukt dan ook dat de Game Jam niet exclusief voor studenten is en graag ziet dat meer mensen uit de praktijk zich aanmelden.

Het event vindt dit jaar plaats op maar liefst vijf locaties, dus de kans dat er één enigszins in de buurt ligt, is groot. Control besteedt in de volgende uitgave uitgebreid aandacht aan de GGJ: welke lessen zijn er te trekken uit ontwikkelen in een snelkookpan en wat te doen met een Game Jam-game die per ongeluk commerciële potentie heeft? In samenwerking met de Dutch Game Garden zetten we ook de tweede Control Gamelab in het teken van de ontwikkelmarathon. We presenteren de beste games van alle locaties en bezoekers krijgen de kans ze allemaal te spelen op locatie.

De Global Game Jam loopt van vrijdagmiddag 27 januari tot zondag de 28e. Aanmelden kan hier.
Control Gamelab #2 is op 14 februari. Toegang gratis, aanmelden gewenst. Dat kan hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.