Nieuws
Now Reading
[VrijdagBlijdag] Fingle en Super Crate Box doen het goed in de charts (en ander positief nieuws)
0

[VrijdagBlijdag] Fingle en Super Crate Box doen het goed in de charts (en ander positief nieuws)

by Matthijs Dierckx13 januari, 2012

Gezien de prijs (0,79 euro) zullen ze er voorlopig niet rijk van worden, maar Vlambeer en Game Oven scoren goed met hun iOS-games. Volgens de site AppShopper haalde Super Crate Box een toppositie van nr. 14 op de iPad (wereldwijd) en 26 op de iPhone. 10 dagen na release vinden we de iPad-versie terug op 22 en de iPhone-editie op 49. Fingle, dat gisteren lanceerde voor de iPad, is ook de top 100 binnengewandeld en huist momenteel op nummertje 87.

Andere Nederlandse games op opvallende plaatsen: Triangle’s Cross of the Dutchman. PC Gamer maakte een lijstje, nou eh, enorme lijst van ‘The best PC games of 2012‘. Bovenaan staat GTA V direct gevolgd door het Friese avontuur. Het zal de eerste (en waarschijnlijk laatste) keer zijn dat ‘Grutte Pier’ zo dicht bij GTA V wordt genoemd. In dezelfde lijst treffen we Toki Tori 2 en Awesomenauts. Casual games nieuwssite GameZebo plaatste Delicious – Emily’s True Love op nummer 3 in hun versie van de Best PC Games of 2011.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.