Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Twee (en-een-half) IGF-nominaties voor Nederland: Vlambeer en Game Oven
3

[Nieuws] Twee (en-een-half) IGF-nominaties voor Nederland: Vlambeer en Game Oven

by Matthijs Dierckx10 januari, 2012

Zojuist zijn de nominaties bekendgemaakt voor de de IGF Awards, de belangrijkste prijzen voor onafhankelijke ontwikkelaars. Twee Nederlandse studio’s maken kans op een award: Vlambeer (voor het tweede jaar op rij) met Ridiculous Fishing (Best Mobile) en Game Oven met de ongemakkelijke aanraak-game Fingle (Nuovo Award).

Verder is de Nederlander Fabian van Dommelen in een Brits team genomineerd (vandaar de 0,5) voor Gunpoint. ‘Honorable mentions’ zijn er voor Joost van Dongen met Proun (Excellence In Visual Art), de Global Game Jam-game GlitchHiker (Nuovo Award) en nog een keertje voor Fingle (Best Mobile).

Meer mentions dan vorig jaar — minder nominaties, maar wederom geen slechte score dus voor de Nederlandse indies. Een teleurstelling is het totaal ontbreken van Sparpweed’s Ibb & Obb.

(En ja, dat is Kitty ‘Control’ Calis op de foto van Fingle.)

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.