Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Super Crate Box voor iOS: 1 miljoen kratjes in 12 uur
0

[Uit Nu!] Super Crate Box voor iOS: 1 miljoen kratjes in 12 uur

by Matthijs Dierckx5 januari, 2012

De indie-hit Super Crate Box is sinds deze ochtend te koop voor iOS-devices. En het zou me verbazen als het iemand die deze site leest is ontgaan, gezien de vele reacties op zowel twitter als Facebook. Anyway — de HalfBot-port van Vlambeer’s award-spons wandelt zonder enige aanmoediging van Apple de top 100 binnen van meest verkochte games op iPad en iPhone. Op het moment van schrijven staat de game in de VS op 54 (iPad) en 55 (iPhone) en in de UK op resp. 46 en 49. In eigen land hebben als die Facebookposts zelf een top 20 notering opgeleverd. En de game wordt daadwerkelijk gespeeld, zo blijkt uit de ‘Crate Counter’, die staat al op 1 miljoen.

De vraag is natuurlijk hoe lang de game blijft verkopen. De recensies zijn in elk geval goed met een 8 van PocketGamer en een 9 van EuroGamer. Voor Vlambeer (en HalfBot) is het natuurlijk te hopen dat Apple de game op zijn minst in de ‘New & Noteworthy’-sectie zet of zelfs een ‘echte’ feature gunt. Maar gezien de hoge moeilijkheidsgraad van de game en Apple’s voorliefde voor de wat meer casual titels, zou ons dat enigszins verbazen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.