Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Phoenix HD van Firi Games heeft meer dan een miljoen spelers
0

[Nieuws] Phoenix HD van Firi Games heeft meer dan een miljoen spelers

by Eric Bartelson16 december, 2011

Phoenix HD, de oogverblindende vertical shooter van Firi Games, is vier maanden na release op meer dan een miljoen iOS devices geïnstalleerd. Een bijzondere prestatie van de kleine indie studio zonder een uitgebreide marketingcampagne. De game is gratis te downloaden en te spelen, voor extra content (zoals extra schepen en leaderboards) moet betaald worden. De vraag is dan meteen hoeveel van die miljoen spelers ook daadwerkelijk iets koopt. “Over sales doen we geen uitspraken”, zegt El Drijver van Firi Games met een glimlach. “Het is een uitdaging om een studio helemaal op eigen kracht draaiende te houden, zonder subsidie of investeerders. Dus we zijn er trots op dat het ons lukt. Met de opbrengsten van Phoenix HD financieren we de productie van onze volgende game.” Heb je Phoenix HD nog niet? Hiero!

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.