Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Global Game Jam 2012: inschrijvingen geopend voor vijf locaties
0

[Nieuws] Global Game Jam 2012: inschrijvingen geopend voor vijf locaties

by Matthijs Dierckx2 december, 2011

Hilversum, Leeuwarden, Breda, Enschede en Amsterdam: ’s werelds grootste gamejam pakt het ook in Nederland weer groots aan. Op maar liefst vijf locaties zal er tussen 27 en 29 januari onder hoogspanning gewerkt worden aan tientallen games. Inschrijven voor de Global Game Jam is open voor iedereen en kan hier.

Het zal nog moeilijk worden de impact van de (Hilversumse) winnaar van 2011 te overtreffen. Het gelegenheidsteam Aardbever bedacht GlitchHiker, won zowel de publieks- als de juryprijs, waarna de game de wereld over ging en vorige maand nog een nominatie voor de Control Industry Award verdiende.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.