Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Mini-‘Games in Concert’ viert lancering Dutch Game Music
0

[Nieuws] Mini-‘Games in Concert’ viert lancering Dutch Game Music

by Matthijs Dierckx28 november, 2011

Het Control Industry Dinner kreeg een muzikale omlijsting dankzij een strijkkwartet dat op verschillende momenten muziek uit bekende games ten gehore bracht. Naast buitenlandse composities uit onder meer Battlefield en Dead Space, speelden de strijkers ook werk van de Nederlandse componisten Stan Koch en Niels van der Leest. Het optreden van het kwartet was tevens de viering van de oprichting van het platform Dutch Game Music. 

Dit initiatief — van onder meer het Muziek Instituut voor MultiMedia (MiMM) — wil het werk van Nederlandse gamescomponisten promoten en developers overtuigen van het belang van muziek in games (en dan natuurlijk vooral van specifiek voor die games gecomponeerde muziek). Verwacht binnenkort meer te horen van deze club — de website vind je hier.

Als slotstuk speelde het kwartet aangevuld met een zangeres een door Than van Nispen tot Pannerden gearrangeerde medley van klassieke gametunes, inclusief begeleidende video’s. Een waar mini-Games in Concert.

Foto’s: Arno Landsbergen

 

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.