Nieuws
Now Reading
[Nieuws] De Nederlandse gamesindustrie in cijfers — deel 1
0

[Nieuws] De Nederlandse gamesindustrie in cijfers — deel 1

by Matthijs Dierckx18 november, 2011

Control enquêteerde enkele tientallen Nederlandse studio’s – een zo representatief mogelijke steekproef. Niet alle respondenten beantwoordden alle vragen en waar we te weinig antwoorden kregen om een zinnig gemiddelde te berekenen hebben we extra studio’s ondervraagd.

Wel hebben we alle meewerkende studio’s volledige anonimiteit beloofd, waardoor we – anders dan normaal bij een enquête – niet overal het aantal antwoorden kunnen tonen. Dat zou het immers te makkelijk maken een aantal gegevens terug te leiden tot specifieke studio’s. We geven toe, er zal een aardige foutenmarge in de uitkomsten zitten, maar het geheel biedt een aardige blik op de Nederlandse gamesindustrie. Tot slot van dit begin: hartelijk dank aan de vele studio’s die de tijd namen ons van deze gegevens te voorzien!

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.