Nieuws
Now Reading
[Kort] NIEUW SCHANDAAL! IBB & OBB GEJAT! Oh nee, toch niet…
0

[Kort] NIEUW SCHANDAAL! IBB & OBB GEJAT! Oh nee, toch niet…

by Matthijs Dierckx18 november, 2011

Sommige games lijken op elkaar. Niet omdat de ene designer de ander nabootst, maar omdat ze los van elkaar tot gelijksoortige ideeën komen. Dit is het geval bij de game Duet van Matthew VanDevander en Sparpweed’s Ibb & Obb. Op IndieGame.com een heel aardig dubbel-interview met VanDevander (wacht even… Van-De-Van-Der, serieus?) en Ibb & Obb-bedenker Richard Boeser over toevalligheden die wellicht niet zo toevallig zijn als ze lijken. Lees het interview hier.

(Bedankt Zo-ii en Rami)

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.