Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Smart Grid Master van Media Monks
0

[Uit Nu!] Smart Grid Master van Media Monks

by Eric Bartelson15 november, 2011

Media Monks heeft voor netbeheerder Enexis, die het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland onder zijn hoede heeft, de game Smart Grid Master ontwikkeld. Het online spel is bedoeld om consumenten bewust te maken van de verschillende maatregelen die ze zelf kunnen nemen om het stroomverbruik terug te dringen. Zo leer je al spelende over dingen als Slimme Meters (die stroom teruggeven aan het netwerk, waardoor je geld terugkrijgt) en Slimme Apparaten (die pas werken als de vraag naar energie in het netwerk laag is). De game heeft thematische raakvlakken met Enercities van Paladin Studios, die energiegebruik bij stedenbouw inzichtelijk maakt door middel van een ontspannen online game. Smart Grid Master is ook zo’n lekker kabbelend spel geworden. Speel ‘m hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.