Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Xperia wellicht interessant alternatief voor iOS AppStore
1

[Nieuws] Xperia wellicht interessant alternatief voor iOS AppStore

by Eric Bartelson11 november, 2011

Developers die games voor smartphones maken, doen er goed aan om hun games te optimaliseren voor de Sony Ericsson Xperia App Store en Promokanaal. Uit onderzoek (van Key Partner in opdracht van Sony zelf) blijkt dat Xperia bezitters (je weet wel, de ‘PlayStation’ telefoons waar een controller onder uit schuift) zeer bereid zijn te betalen voor games. Maar liefst 75 procent van alle gamedownloads op dit platform is betaald. Dat is aanzienlijk hoger dan op andere smartphones waar ongeveer een kwart van de gamedownloads betaald is. Het gaat vooral om games die geoptimaliseerd zijn voor de hardware buttons. Hoeveel Xperia Play’s er wereldwijd verkocht zijn is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van Sony Ericsson gaat de verkoop ‘volgens verwachting’.

Bericht via gadgetgear.nl

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.