Nieuws
Now Reading
[Opmerkelijke foto] Game Jam in een privé jet
3

[Opmerkelijke foto] Game Jam in een privé jet

by Matthijs Dierckx7 november, 2011

 

True to their roots’, zou het bijschrift van deze foto kunnen luiden. Games maken, altijd en overal, zelfs in een privé jet. De man rechts op de foto is Markus Persson, maker van Minecraft. Links zien we Jan Willem Nijman, de helft van indie-duo Vlambeer — bekend van Super Crate Box en Radical Fishing. De locatie: een door Persson gehuurde privé jet onderweg van Nederland naar Zweden. 

Persson was op uitnodiging van Vlambeer naar Nederland gekomen voor een indie-meetup in Utrecht afgelopen donderdag. Hij had nog nooit een vliegtuigje gehuurd en vond dit een goede gelegenheid. Waarom ook niet — wie in amper twee jaar tijd tientallen miljoenen verdient met een spelletje gunnen we deze uitspatting van harte.

Op de terugweg nam Persson enkele geestverwanten mee, naast Nijman onder meer Rami Ismail (Vlambeer) en pixelartist Paul Veer. En wat doet een gamesmaker? Games maken. Zelfs in een privé jet. Wellicht de eerste ‘Jet Jam’ ooit.

PS: For you non-Dutch readers, here’s the International (English) edition of our magazine…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.