Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Spil Games krijgt “aanzienlijke investering” van investeringsmaatschappij
4

[Nieuws] Spil Games krijgt “aanzienlijke investering” van investeringsmaatschappij

by Matthijs Dierckx4 november, 2011

Bereik groeit naar 140 miljoen bezoekers per maand

Het Hilversumse Spil Games heeft een “aanzienlijke investering” ontvangen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij North Bridge Growth Equity. Daarnaast kondigde het aan dat het bereik van zijn portals is gegroeid van 130 naar 140 miljoen maandelijkse bezoekers.

Wie kijkt naar eerdere investeringen van North Bridge ziet dat dit bedrijf normaliter niet onder de 20 miljoen dollar investeert. Spil Games wil desgevraagd niet reageren op het bedrag. 

Een andere vraag die boven komt drijven is de mogelijkheid van een beursgang. Grote investeerders hebben doorgaans een duidelijke exit strategie en een IPO behoort dan tot de opties. Spil’s External Communications Manager Scott Johnston zegt daarover: “We hebben daar op dit moment geen plannen voor. Spil heeft een geweldig jaar gedraaid en we hebben veel milestones bereikt. We kijken naar allerlei mogelijkheden om dit succes te vervolgen. We staan open voor alle opties, maar nogmaals, we hebben op dit moment geen plannen voor een beursgang.”

Enigszins verstopt in het persbericht over de investering maakt Spil Games melding van de groei van het aantal maandelijkse spelers. Voorheen communiceerde het bedrijf 130 miljoen unieke gebruikers per maand, daar zijn er nu dus 10 miljoen bij gekomen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.